Nasmeh na obrazu, optimizem v srcu

Image:Nasmeh na obrazu, optimizem v srcu
06. feb, 2018 Avtor: Kelsey Serwa
DELI STRAN

 

Seveda se aktivni zimski športniki zavedamo, da so naslednje olimpijske igre tako rekoč pred vrati. To nam seveda predstavlja določen pritisk, ki pa je na neki način celo prijeten. Pogosto občutim isti posebni občutek v srcu, ki ga hkrati spremljajo misli, ki se začenjajo za besedami »kaj pa če ...«

A vse to znam pregnati s preprostim vdihom in nasmehom. To je morda nekoliko nenavaden odziv živčnega sistema, a v bistvu obožujem vse te občutke. Potrebnih je bilo več let treninga in izkušenj – tako zmagovitih in poraženskih, da sem se naučila vse to obrniti v pozitivno smer. Ustavi se, vdihni, nasmej se – tako preprosto je to zame.

Na turneji sem že devet let. V tem času sem se naučila ceniti vse fizične napore, tehnične vrline, moč in agilnost, ki športnike pripeljejo do štartnih vratc. Če se znaš na vse to pravilno osredotočiti, te to rado pripelje do odra za zmagovalce. Neskončne ure v telovadnici, dviganje in spuščanje uteži, vaje za ravnotežje in še in še. Vse to se nekoč sestavi v mozaik. Pa tiste razdrapane stezice Britanske Kolumbije, po katerih divjamo z gorskimi kolesi. Tudi to je svojevrsten trening. Blato in sneg sta si pravzaprav precej podobna. A kljub temu so naša telesa na tekmah izpostavljena hudim obremenitvam. Zato so poškodbe sestavni del športa.

Tudi sama sem seveda morala plačati svojo ceno. In to ne enkrat. Zlomljena hrbtenica, poškodovana kolena, strgane vezi ... A niti ene same poškodbe ne obžalujem. Vsaka predstavlja nekakšno lekcijo in hkrati tudi priložnost za rast. Težke trenutke vedno znova prebrodim z mislijo na vsakodnevna veselja. To mi ne pomaga le v športu, temveč v življenju nasploh. Naučila sem se, da je pomembno praznovati še tako male osebnostne zmage in dosežke. Predvsem pa se je treba iz preteklih izkušenj nekaj naučiti in ne ponavljati napak. Srečna sem, da sem, kar sem, in ponosna sem na vse svoje dosežke. Hkrati pa sem hvaležna za podporo najbližjih, ki so mi stali ob strani, da sem lahko sledila svojim strastem.
 
In tokrat sem še enkrat več na poti okrevanja po poškodbi kolena, ki sem jo staknila okoli lanskega božiča. Do olimpijskih iger je le še nekaj mesecev, jaz pa se moram nanje še uvrstiti. A tega se lotevam z nasmehom na obrazu in optimizmom v srcu. Športu, ki mi je toliko dal, sem še vedno popolnoma predana. Predvsem pa ob njem še vedno čutim izjemno vznemirjenje. Navdih črpam iz svojega olimpijskega nastopa v Sočiju 2014. Lahko bi se mučila s vprašanji, kaj prinaša prihodnost. A ta nevednost me pravzaprav navdaja z navdušenjem.

Medalje, naslovi in pokali
13. mar, 2019 | Ingemar Stenmark

Medalje, naslovi in pokali

Nikoli nisem bil človek, ki bi se naslajal nad spomini in nekdanjimi uspehi. Pravzaprav o njih sploh ne premišljujem in na mnoge sem že pozabil. Prepričan sem, da življenje v preteklosti ne pomeni ničesar, spanje na starih lovorikah pa je le spanje. Danes smo leta 2018, vse to pa se je dogajalo v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ja tako daleč je od tega, da se je vmes že spremenilo stoletje in celo tisočletje ...

Preberi več
S prijatelji v hribe
26. feb, 2019 | Davo Karničar

S prijatelji v hribe

Alpinistično smučanje je zelo samotarska dejavnost. Morda prav zato še toliko bolj uživam v trenutkih, ko sem na snegu z ženo, otroki in prijatelji. Konec marca smo se odpravili na Peco. Bil je čaroben dan.

Preberi več
Nenadomestljiv
31. jan, 2019 | Gregor Šket

Nenadomestljiv

Les je lep. Les je močan. Les je elastičen. Les je trden. Les diši. Les je življenje. Les je zibelka. Les je narava. Les je slovenski. Les je Elan.

Preberi več
Oglejte si vse novice
Vaši osebni podatki, ki jih vnašate med postopkom naročanja in plačila, so zaščiteni s protokolom SSL. Tretje osebe ne morejo videti podatkov, ki jih vnašate. Za varen prenos podatkov uporabljamo sodobno 128-bitno tehnologijo.
 

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC