PREDMET LEPOTE

Image:PREDMET LEPOTE
12. nov, 2018 Avtor: Gregor Šket
DELI STRAN

 

Kelsey Serwa je ena najboljših smučarskih krosistk na svetu. Na igrah v Pjongčangu je osvojila zlato medaljo, na odru za zmagovalke pa ji je družbo delala najboljša prijateljica Brittany Phelan, ki je tudi vsestranska športnica. Polona Hercog je v zadnjem času najboljša slovenska teniška igralka, ki se je zavihtela vse do 35. mesta lestvice WTA in je v svoji karieri osvojila dva turnirja serije WTA v posamični konkurenci. Nina Šušnjara pa je mednarodno priznana modna oblikovalka. Čeprav prihajajo iz  popolnoma različnih svetov, imajo najmanj en skupni imenovalec – ljubezen do smučanja.


»Kot otrok sem ogromno smučala, z leti pa malo manj. Predvsem zato, ker me ves čas zebe. Naj omenim, da sem po očetovi strani Dalmatinka in raje smučam na vodi. Smučanje povezujem z druženjem in zabavo in s 'frittaten suppe'. Danes je smučanje zame predvsem sprostitev in odklop v krogu najbližjih. V življenju stremim k novim izkušnjam in ustvarjanju lepih spominov in ta športna disciplina vsebuje vse to,« pravi Nina Šušnjara. S smučanjem je zelo povezana tudi Polona Hercog, ki je doma iz Maribora, kjer imajo tik nad mestom smučišče, na katerem vsako leto organizirajo izjemno priljubljeni ženski tekmi svetovnega pokala. »Smučala sem od malih nog. Na smučke so me postavili kmalu za tem, ko sem shodila. Smučanje je izjemen šport. Treba je imeti pogum in se spustiti po strmini, pogum pa vsakodnevno potrebujem tudi v svojem športu, v težkih trenutkih na treningu in napetih situacijah v dvobojih.«


Seveda so bile vse štiri navdušene, ko se jim je ponudila priložnost za oblikovanje lastnih smuči. »Že od otroških let si želim oblikovati smuči, ki bi bile odsev mojega osebnega sloga. Zato so mi pri Elanovem W Studiu nekako uresničili sanje,« je dobesedno žarela Kelsey Serwa. Tudi Brittany Phelan je že od nekdaj sanjala, da bi oblikovala svoje smuči: »Od nekdaj sem si želela, da bi imela smuči, ki bi bile čisto po mojem okusu. Zdaj jih imam in to je neverjetno.« Podobno vzhičena je bila tudi Polona Hercog: »Moja prva misel je bila: Vau! Seveda! Elan je izjemna znamka s tradicijo in narediti dizajn za njihove smuči mi je v velik ponos.« Nina Šušnjara pa je v sodelovanju z Elanom takoj našla tudi rdečo nit s svojo znamko Susnyara: »Rada imam izzive, ker se s tovrstnimi sodelovanji oblikujem tudi sama. Takšne izkušnje so
neprecenljive.«


Smuči z njihovimi podpisi so tudi odraz njihovih osebnosti, okusa in življenjskega sloga. »Odločila sem se predvsem za dizajn, ki bi si ga tudi sama želela videti na smučeh. Smuči so v naših barvnih tonih in v duhu znamke Susnyara, ki je urbana, surova in nepredvidljiva,« je svoj pristop razložila Nina Šušnjara.

Polona Hercog se je odločila za športni slog s pridihom svojih najljubših barv in vrtnic.

Kelsey Serwa pa je zasnovala dizajn, ki je mešanica njenega osebnega sloga in športnih uspehov: »Vključila sem mamino najljubšo rožo kot simbol za vse, kar je v teh letih naredila zame. Poleg tega pa sem želela vključiti tudi spomin na dan, ko sva z Brittany osvojili medalji.«

Brittany Phelan pa je na smučeh upodobila gore, ki so pomemben vir njenih športnih strasti, med katerimi je poleg smučanja tudi gorsko kolesarstvo. Poleg tega je tudi ona poudarila zlatosrebrni trenutek, ki sta ga v Pjongčangu uprizorili s Kelsey Serwa.

Medalje, naslovi in pokali
13. mar, 2019 | Ingemar Stenmark

Medalje, naslovi in pokali

Nikoli nisem bil človek, ki bi se naslajal nad spomini in nekdanjimi uspehi. Pravzaprav o njih sploh ne premišljujem in na mnoge sem že pozabil. Prepričan sem, da življenje v preteklosti ne pomeni ničesar, spanje na starih lovorikah pa je le spanje. Danes smo leta 2018, vse to pa se je dogajalo v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ja tako daleč je od tega, da se je vmes že spremenilo stoletje in celo tisočletje ...

Preberi več
S prijatelji v hribe
26. feb, 2019 | Davo Karničar

S prijatelji v hribe

Alpinistično smučanje je zelo samotarska dejavnost. Morda prav zato še toliko bolj uživam v trenutkih, ko sem na snegu z ženo, otroki in prijatelji. Konec marca smo se odpravili na Peco. Bil je čaroben dan.

Preberi več
Nenadomestljiv
31. jan, 2019 | Gregor Šket

Nenadomestljiv

Les je lep. Les je močan. Les je elastičen. Les je trden. Les diši. Les je življenje. Les je zibelka. Les je narava. Les je slovenski. Les je Elan.

Preberi več
Oglejte si vse novice
Vaši osebni podatki, ki jih vnašate med postopkom naročanja in plačila, so zaščiteni s protokolom SSL. Tretje osebe ne morejo videti podatkov, ki jih vnašate. Za varen prenos podatkov uporabljamo sodobno 128-bitno tehnologijo.
 

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC