Kako si predstavljate popoln dan na snegu?

Image:Kako si predstavljate popoln dan na snegu?
01. feb, 2017 Avtor: Elan
DELI STRAN

 

Ko beseda nanese na heliskiing, vsakdo kar pri belem dnevu začne sanjati o zasneženih pobočjih kanadske province Britanske Kolumbije. Pred očmi se prikazujejo polja pršiča visoko nad gozdno mejo. So tako velika, da se razprostirajo mnogo dlje, kot seže pogled. Strmo in globoko je osnovno vodilo. Helikopter te odloži na vrhu pobočja in ko plavaš po globokem pršiču, se počutiš kot v raju. In potem še ena vožnja in še ena in še ena ... Zvečer pa sprostitev in zabava v prijetni gorski koči, kjer te razvajajo s kulinaričnimi dobrotami in drugimi radostmi.

Ekipa White Wilderness Heliskiinga bo poskrbela, da bo vaša heliskiing izkušnja neprecenljiva, tako na snegu, kot takrat, ko potrebujete sprostitev in počitek. Seveda je deviški pršič, ledeniki in vijuganje med drevesi prva želja vsakega smučarja. A smučanje dobi še posebej prijeten prizvok, če vas zadnji spust pripelje v rustikalno ribiško kočo, kjer vas čaka razvajanje v vseh pogledih, od toplega "jacuzzija" na snegu, do razvajanja brbončic ob jedeh izpod večkrat nagrajenega vrhunskega chefa. In še njihova vinska karta ... neprecenljivo!!!

V White Wilderness Heliskiing se držijo načela "unlimited vertical policy", kar pomeni, da lahko smučate do onemoglosti, dokler vas držijo noge. Brez omejitev. Če pa se zgodi, da ste malce pretiravali, si privoščite masažo in jacuzzi s pogledom na severno nebo.

A vrnimo se nazaj na sneg, kjer je varnost na prvem mestu. Vsi heliskiing vodniki v White Wildernessu so izkušeni in mednarodno certificirani gorski vodniki. Prav vsak je član združenj ACMG in IFMGA in vsi so si pridobili certifikate pri kanadskem združenju za plazove (Canadian Avalanche Association), poleg tega pa so dodatno izšolani še v medicinski oskrbi. Če ke temu dodamo še - kot pravi legenda Glen Plake - "najboljše smučke kadarkoli", se vam obeta izjemna smučarska izkušnja.

V White Wilderness Heliskiing uporabljajo Elanovo freeride smučko Ripstick. S tehničnega vidika je to odlično, saj v Elanu lahko dobijo mnenje o smučki od zelo različnih vrst uporabnikov. In še mala zanimivost ... ali veste, da so široke smuči izumili prav kanadski heliskiing operaterji? S širšimi smučkami so omogočili užitek izven urejenih smučišč tudi za manj izkušene smučarje, ne glede na snežne razmere. Če pa široke smučke na noge pripnejo odlični smučarji, je veselica popolna. In vese kaj? Elan Ripstick je odlična smučka za oboje!

 

 

 

Medalje, naslovi in pokali
13. mar, 2019 | Ingemar Stenmark

Medalje, naslovi in pokali

Nikoli nisem bil človek, ki bi se naslajal nad spomini in nekdanjimi uspehi. Pravzaprav o njih sploh ne premišljujem in na mnoge sem že pozabil. Prepričan sem, da življenje v preteklosti ne pomeni ničesar, spanje na starih lovorikah pa je le spanje. Danes smo leta 2018, vse to pa se je dogajalo v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ja tako daleč je od tega, da se je vmes že spremenilo stoletje in celo tisočletje ...

Preberi več
S prijatelji v hribe
26. feb, 2019 | Davo Karničar

S prijatelji v hribe

Alpinistično smučanje je zelo samotarska dejavnost. Morda prav zato še toliko bolj uživam v trenutkih, ko sem na snegu z ženo, otroki in prijatelji. Konec marca smo se odpravili na Peco. Bil je čaroben dan.

Preberi več
Nenadomestljiv
31. jan, 2019 | Gregor Šket

Nenadomestljiv

Les je lep. Les je močan. Les je elastičen. Les je trden. Les diši. Les je življenje. Les je zibelka. Les je narava. Les je slovenski. Les je Elan.

Preberi več
Oglejte si vse novice
Vaši osebni podatki, ki jih vnašate med postopkom naročanja in plačila, so zaščiteni s protokolom SSL. Tretje osebe ne morejo videti podatkov, ki jih vnašate. Za varen prenos podatkov uporabljamo sodobno 128-bitno tehnologijo.
 

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC