Zlata, srebrna, bronasta

Image:Zlata, srebrna, bronasta
07. dec, 2018 Avtor: Martin Tekše
DELI STRAN

 

Elanov slogan "Always Good Times" temelji na smučarski zabavi, druženju s prijatelji in pozitivnih vibracijah. Morda ga večina ljudi povezuje z rekreativnim smučanjem. A obstaja morda celo ultimativni dokaz, da deluje tudi na najvišjem nivoju, tam, kjer so v igri olimpijske medalje. Če vas zanima, preberite naslednjo zgodbo.

 

Bilo je jutro ženske tekme v smučarskem krosu v Pjongčangu v Južni Koreji. Ura je bila pet zjutraj in zunanja temperatura krepko pod lediščem. Večina navadnih smrtnikov bi dala karkoli, da se ji ne bi bilo treba odlepiti od tople postelje. A Kelsey Serwa in Brittany Phelan nista iz te skupine. Ob petih zjutraj sta za ogrevanje družno vrteli pedale sobnih koles v telovadnici. Potem sta šli skupaj na goro. In začeli s tekmovanji. Osmina finala, četrtfinale, polfinale, finale ... Smuči so dobesedno letele. Vedno znova sta bili pri vrhu. Tudi po zadnji vožnji. Zgodaj popoldne sta imeli okoli vratu vsaka svojo olimpijsko medaljo. Kels zlato, Britt srebrno! Punci sta že od nekdaj najboljši prijateljici. Tako dobri, da jima je verjetno vseeno za barvi medalj. Glede na to, da je Kelsey v Sočiju osvojila srebro, je korejsko zlato verjetno povsem logična evolucija. "Še zdaj ne morem verjeti, kaj se je pravzaprav zgodilo. Vse se je poklopilo. Trenerji so odlično opravili svoje delo in smuči Elan so bile prave rakete. A najbolj me osrečuje, da sem šla na oder za zmagovalke skupaj z Brittany, s katero sva že vrsto let najboljši prijateljici. Njena medalja me je osrečila prav tako kot moja," je med obiskom Begunj navdušeno pripovedovala Kelsey Serwa. Njen uspeh je še toliko bolj neverjeten, saj je zaradi poškodbe izpustila skorajda celotno sezono 2016/17. "To je bil najboljši dan mojega življenja. Pred tremi leti sem iz aplske vrste presedlala v smučarski kros in sedaj imam olimpijsko srebrno medaljo. Moja prijateljica Kelsey pa zlato. Z njo vedno trenirava skupaj, si pomagava in se spodbujajva v trenutkih, ko je kateri izmed naju hudo. Zato tega trenutka ne bom pozabila nikoli. Seveda so za medaljo zaslužne tudi smuči. Elanke so najhitrejše smučke na svetu. Zelo pomembno je, da smučar 100-odstotno zaupa v svojo opremo. Le tako da lahko vse od sebe. In jaz 100-odstotno zaupam v smuči Elan," se je smejalo Brittany Phelan.

 

Že dva dneva prej je bil z zlatom obsijan tudi njun reprezentančni kolega Brady Leman. "V Sočiju mi je kolajna za las ušla. Zato mi ni preorstlo nič drugega kot štiri leta garanja in potrpežljivega čakanja na novo priložnost. Zlata olimpijska medalja je nekaj neverjetnega. A zavedam se, da je ne bi mogel osvojiti sam. In Elanove smuči so izjemno pomemben sestavni del tega uspeha," je razlagal 32-letni Kanadčan iz Calgarya, ki je v svoji karieri zmagal tudi na legendarnih igrah X.

 

Olimpijska mavrica pa ne bi bila popolna brez bronaste. Za to barvo je poskrbel Rus Sergej Ridzig, ki se je povzpel na tretjo stopnico. In naj še kdo reče, da to ni Always Good Times v svoji najboljši pojavni obliki.

 

Medalje, naslovi in pokali
13. mar, 2019 | Ingemar Stenmark

Medalje, naslovi in pokali

Nikoli nisem bil človek, ki bi se naslajal nad spomini in nekdanjimi uspehi. Pravzaprav o njih sploh ne premišljujem in na mnoge sem že pozabil. Prepričan sem, da življenje v preteklosti ne pomeni ničesar, spanje na starih lovorikah pa je le spanje. Danes smo leta 2018, vse to pa se je dogajalo v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ja tako daleč je od tega, da se je vmes že spremenilo stoletje in celo tisočletje ...

Preberi več
S prijatelji v hribe
26. feb, 2019 | Davo Karničar

S prijatelji v hribe

Alpinistično smučanje je zelo samotarska dejavnost. Morda prav zato še toliko bolj uživam v trenutkih, ko sem na snegu z ženo, otroki in prijatelji. Konec marca smo se odpravili na Peco. Bil je čaroben dan.

Preberi več
Nenadomestljiv
31. jan, 2019 | Gregor Šket

Nenadomestljiv

Les je lep. Les je močan. Les je elastičen. Les je trden. Les diši. Les je življenje. Les je zibelka. Les je narava. Les je slovenski. Les je Elan.

Preberi več
Oglejte si vse novice
Vaši osebni podatki, ki jih vnašate med postopkom naročanja in plačila, so zaščiteni s protokolom SSL. Tretje osebe ne morejo videti podatkov, ki jih vnašate. Za varen prenos podatkov uporabljamo sodobno 128-bitno tehnologijo.
 

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC