Ibex 94 Carbon XLT
Ibex 94 Carbon XLT
Ibex 94 Carbon XLT

Ibex 94 Carbon XLT

Novi ultralahki standard v turni smuki

Ibex 94 Carbon XLT je namenjen avanturistom, ki pri izbiri turnih smuči ne sklepajo kompromisov in od njih zahtevajo najboljše vozne lastnosti in najnižjo težo. Z dodatno širino je namenjena smučarjem, ki jim je spust (vsaj) tako pomemben kot vzpon.
Deli stran
3.089,08
Raven znanja
5-10/10 Osnovno Napredno Odlično
Teren
0-7/10 Gor Dol
Priporočena dolžina
-5/+5cm

Nagrade

WorldSkitest.com Testnote 2018 sehr gut BACKCOUNTRY magazine - Editors' choice 2019 Backcountry MAGAZINE - Gear Guide Select 2018 Ski Magazine - Ski Hot Gear 2017/18 SIA Mountain Magazine - Editor's choice mountain 2018
Technical details
Dolžina (cm)
163
170
177
184
Radij (m)
Dolžina (cm)
163
18.9
170
20.1
177
21.2
184
22.7
Širina konice (mm)
Dolžina (cm)
163
130
170
130
177
130
184
130
Širina pod čevljem (mm)
Dolžina (cm)
163
94
170
94
177
94
184
94
Širina repa (mm)
Dolžina (cm)
163
111
170
111
177
111
184
111

 

Več informacij

Ibex 94 Carbon XLT odpira povsem novo poglavje na področju turnega smučanja in »freetouringa«. Ultra lahka, nevarno črna in pripravljena, da vam pomaga osvojiti vzpon z lahkoto, na spustu pa pokazati, da se lahko kosa tudi s freeride smučmi. Ibex 94 Carbon XLT je najbolj radikalna smuča iz Elanove freetouring kolekcije, ki je namenjena izkušenim smučarjem. V njej smo združili najboljše tehnologije, kot je nova generacije tehnologije Bridge in sredico Tubelight Woodcore ter Carbon Powershell, dodatno plast karbonskih vlaken, ki poskrbi za še boljše vozne lastnosti. Za plovnost in zanesljive spuste poskrbi profil Mountain Rocker, pri vzponu pa bo za še manj napora poskrbela edinstvena oblika, ki preprečuje, da bi se sneg oprijemal zgornje ploskve smuči. Ibex 94 Carbon XLT je vrhunec razvoja na področju širših turnih smuči.

GRZS Testirano in potrjeno s strani GRZS.
Elanove inovativne tehnologije

Bridge

Bridge

Tehnologija Bridge je edinstvena zasnova smuči, s katero smo Elanovim smučem serije Adventure znižali težo in izboljšali vozne lastnosti na vzponu in spustu. Ultra tanko leseno sredico smo ojačali z »Bridge« vložki po celi dolžini, ki zagotavljajo torzijsko stabilnost in izjemen prenos energije na robnike.

Profil

Mountain Rocker

Mountain Rocker

Zmeren rocker profil omogoča boljšo plovnost, enostavnejše vstopanje v zavoj in manevriranje v raznolikih snežnih razmerah. V povezavi z malce camber profila pod čevljem prinaša smučka enkratno zavijanje in stabilnost na urejenih smučiščih.

Konstrukcija

Carbon Power Shell

Carbon Power Shell
Carbon Power Shell oziroma karbonska školjka daje smučki dodatno torzijsko trdnost, obenem pa ohranja nizko težo. Rezultat je izjemo izboljšanje voznih lastnosti.
Sredica

Lesena sredica Tubelite

Lesena sredica Tubelite

Osnova lesene sredice Tubelite je laminirana lesena sredica, v katero vgradimo dve izjemno lahki votli karbonski cevki premera 5 mm, ki sledijo krivini oziroma stranskemu robu smučke. Zagotavljajo izjemno torzijsko stabilnost in močno odzivnost smučke, obenem pa poskrbijo za nižjo težo smučke kot celote. Končni rezultat je izjemno nizka teža, odzivnost in stabilnost.

Ojačitve

Steklena vlakna

Steklena vlakna
Ojačitev iz steklenih vlaken je vgrajena na zgornji ali spodnji del sredice in tako izboljša strukturno trdnost smučke, optimizira upogljivost smučke in izboljša torzijsko stabilnost.

CYA plošča

CYA plošča

CYA ojačitvena plošča za montažo vezi v turnih smučeh serije Elan Adventure in je združljiva z vsemi komercialno dostopnimi vezmi na tržišču. Z aluminijem ojačana plošča omogoča varno in zanesljivo montažo vezi, ki bo zdržala tudi v najtežjih pogojih.

Vložki Vapor Tip

Vložki Vapor Tip

Vapor Tip so napredni kompozitni vložki, ki so vgrajeni v sprednji in zadnji del lesene sredice. Vložki znižajo težo smučke ter zmanjšajo vibracije in močno izboljšajo stabilnost smučke ter zagotovijo mirno smučanje tudi v najbolj zahtevnih razmerah.

Ocena izdelka:

Vaši osebni podatki, ki jih vnašate med postopkom naročanja in plačila, so zaščiteni s protokolom SSL. Tretje osebe ne morejo videti podatkov, ki jih vnašate. Za varen prenos podatkov uporabljamo sodobno 128-bitno tehnologijo.
 

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC