Ripstick 116
Ripstick 116
Ripstick 116

Ripstick 116

Za najboljše dni v zimi

Najširša in najbolj divja smučka v kolekciji se vrača in ne sklepa kompromisov! Zasnovali so jo najboljši smučarji v Elanovi ekipi, ki točno vedo, kaj je zahtevano od smučke za najbolj strme terene in najgloblji pršič. Zima, dobrodošla na našem igrišču!
Deli stran
950,00 $
Raven znanja
6-10/10 Osnovno Napredno Odlično
Teren
6-10/10 Urejena proga Vse podlage Izven urejenih prog
Priporočena dolžina
0/+15cm

Nagrade

Powder Magazine - Skier's choice 2019 FREESKIER - Editors' Pick
Technical details
Dolžina (cm)
185
193
Radij (m)
Dolžina (cm)
185
20.3
193
22.9
Širina konice (mm)
Dolžina (cm)
185
143
193
143
Širina pod čevljem (mm)
Dolžina (cm)
185
116
193
116
Širina repa (mm)
Dolžina (cm)
185
132
193
132

 

Več informacij

Kot najširša smučka v Elanovi kolekciji, ima Ripstick 116 zahtevno nalogo, saj mora upravičiti svojo vodilno vlogo. Zasnovali smo jo kot freeride smučko za najzahtevnejše terene in snežne pogoje, zato je robustna, vendar obenem odzivna in igriva. Amphibio profil poskrbi za neverjetno okretnost in stabilnost pri velikih hitrostih in v globokem pršiču, Ripstick 116 pa se odlično znajde tudi v manj idealnih razmerah, kadar je sneg razbit ali napihan, zahvaljujoč SST stranskemu robu, ki zagotavlja neposreden prenos energije s smučarja na smučko. Za odlične vozne lastnosti poskrbi inovativna tehnologija TNT, ki jo sestavlja lesena sredica, ki smo ji ob robnikih vstavili karbonske cevke, na sprednjem in zadnjem delu smučke pa smo v sredico vstavili inovativne VaporTip vložke, ki poskrbijo za nizko težo na koncih smuči ter močno zmanjšajo vibracije.

Elanove inovativne tehnologije

TNT

TNT

Elanova edinstvena tehnologija TNT je kombinacija tehnologij, s katero smo združili nizko težo, živahnost in odlične vozne lastnosti. Jedro tehnologije je lesena sredica Tubelight Wood Core s karbonskimi cevkami ob robnikih ter vložki Vapor Tip na sprednjem in zadnjem delu smuči. Rezultat je izjemno lahka smučka z odličnimi voznimi lastnostmi, odzivnostjo, blaženjem, stabilnostjo in manj vibracij.

Profil

Amphibio

Amphibio

Profil Amphibio je revolucionarna zasnova smuči, ki v enem profilu združuje camber in rocker. V ločeno zasnovani levi in desni smučki smo camber profil uporabili na notranjem robniku, ki zagotavlja natančnost, stabilnost in odličen oprijem robnikov. Zunanji robnik z rocker profilom pa poskrbi za enostavne zavoje in sproščeno ter brezskrbno smučanje.

Konstrukcija

SST

SST

SST stranski rob zagotavlja hiter, agilen in neposreden prenos moči s smuči na sneg, obenem pa poskrbi za neverjetno torzijsko trdnost smučke.

Sredica

Lesena sredica Tubelite

Lesena sredica Tubelite

Osnova lesene sredice Tubelite je laminirana lesena sredica, v katero vgradimo dve izjemno lahki votli karbonski cevki premera 5 mm, ki sledijo krivini oziroma stranskemu robu smučke. Zagotavljajo izjemno torzijsko stabilnost in močno odzivnost smučke, obenem pa poskrbijo za nižjo težo smučke kot celote. Končni rezultat je izjemno nizka teža, odzivnost in stabilnost.

Ojačitve

Steklena vlakna

Steklena vlakna
Ojačitev iz steklenih vlaken je vgrajena na zgornji ali spodnji del sredice in tako izboljša strukturno trdnost smučke, optimizira upogljivost smučke in izboljša torzijsko stabilnost.

Vložki Vapor Tip

Vložki Vapor Tip

Vapor Tip so napredni kompozitni vložki, ki so vgrajeni v sprednji in zadnji del lesene sredice. Vložki znižajo težo smučke ter zmanjšajo vibracije in močno izboljšajo stabilnost smučke ter zagotovijo mirno smučanje tudi v najbolj zahtevnih razmerah.

Ocena izdelka:

Vaši osebni podatki, ki jih vnašate med postopkom naročanja in plačila, so zaščiteni s protokolom SSL. Tretje osebe ne morejo videti podatkov, ki jih vnašate. Za varen prenos podatkov uporabljamo sodobno 128-bitno tehnologijo.
 

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC