VELIKI RDEČI

Image:VELIKI RDEČI
16. apr, 2018 Avtor: Glen Plake
DELI STRAN

 

V svoji karieri sem imel kar nekaj različnih kombijev, kamperjev in prikolic, ki smo jih uporabljali za najrazličnejše namene. Ta potreba se je pravzaprav rodila iz ideje po 68-dnevnih smučarskih medenih tednih. Takrat sva s Kimberly obredla kar 50 smučišč in prevozila 13.000 milj po Ameriki. Smučala sva na nekaterih hribih, ki so bili visoki le 40 metrov. S srednjega zahoda sva se vozila proti severovzhodu in jugu. Najin tako imenovani Down Home Tour je bil resnična avantura. Uživala sva tudi v tem, da sva lahko potovala z vso bojno opremo. To je za smučarja resnična svoboda. To je bil najin dom, ki sva ga oboževala. Predvsem pa nama ni bilo treba vsak dan iskati hotela. Uživala sva v domači hrani in ni nama bilo treba vedno znova pakirati prtljage.

Tako se je zvrstilo kar nekaj vozil z različnimi konfiguracijami. Zimsko kampiranje je precej drugačno od poletnega. Misliti je treba na precej več stvari. Najin »tovornjak« še zdaleč ni kakšen »žurmobil«. To je najin cestni dom, ki ima vse: od ogrevanja in WC-ja do tuša, kopalnice. Predvsem pa vse skupaj brezhibno deluje, tudi ko temperatura pade pod ničlo, ko zunaj naletava sneg, ko piha močan veter ... Imava tudi prostor za skladiščenje smuči in nekakšno sušilnico.Freightliner, ki sva ga poimenovala Big Red, je bil narejen po najinih željah in potrebah. Ima več ogrevalnih sistemov, posebno izolacijo, vodovodni sistem, ki deluje tudi pozimi, kuhinjo in kopalnico. Zasnovan je na Freightlinerjevem srednje velikem tovornjaku, ki ga poganja 8,3-litrski motor. Glede na to, da je v svojem bistvu pravzaprav potujoči dom, je poraba še kar znosna.


Ko sva se odločala, da bova kupila takšno zverino, sva imela v mislih potovanja po ameriških hribih. Imamo precej prekrasnih smučarskih območij. Na žalost so nepremičnine v njihovi bližini pregrešno drage. Big Red nama omogoča, da se za nedoločen čas ustaliva, kjerkoli se nama zahoče. Tako se lahko ozirava le na snežne razmere, vreme in najine osebne želje. Seveda ga uporabljava tudi poleti. To je najin potujoči dom že deset let. In kaže, da bo še kar nekaj časa.

Se vidimo na cesti, Glen in Kimberly

Kako izbrati najboljše smuči?
21. jan, 2019 | Krista Crabtree

Kako izbrati najboljše smuči?

Poleg geometrije smuči (širina pasu, oblika konice, zasnova repa) in dolžine (v večini primerov naj vam ne seže više od sredine čela) je treba razmisliti, na kakšnem terenu boste smučali.

Preberi več
Kako vzgojiti malega smučarja?
14. jan, 2019 | Krista Crabtree

Kako vzgojiti malega smučarja?

Naslednje nasvete podajam iz prve roke. Vse sem okusila na lastni koži kot mama in kot smučarka. Napake se dogajajo in so sestavni del učnega procesa. Morda na koncu otroku celo pomagajo, da resnično postane vseživljenjski smučarski navdušenec.

Preberi več
Dobre vibracije
07. jan, 2019 | Gregor Šket

Dobre vibracije

Zermatt je utelešenje zimskega raja. Vasica brez avtomobilov, ki gnezdi pod Matterhornom, je kot nekakšen nostalgičen spomin na zime, ki so jih poznali naši dedki in babice. A Zermatt pravzaprav navdušuje z unikatno kombinacijo tradicije in sodobnosti. Tam se smuča 365 dni na leto.

Preberi več
Oglejte si vse novice
Vaši osebni podatki, ki jih vnašate med postopkom naročanja in plačila, so zaščiteni s protokolom SSL. Tretje osebe ne morejo videti podatkov, ki jih vnašate. Za varen prenos podatkov uporabljamo sodobno 128-bitno tehnologijo.
 

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC